OSIEDLE ZELWEROWICZA

BLISKO
CENTRUM
SPOKOJNA
OKOLICA
DOBRA
KOMUNIKACJA
MIESZKANIA
W STANIE DEWELOPERSKIM
WYSOKI
STANDARD
ZAMKNIĘTE
OSIEDLE
Zakątek Skandynawski na osiedlu Zalesie w Rzeszowie, to miejsce dla osób ceniących podmiejski spokój, ale chcących mieszkać blisko centrum dużego miasta. Osiem mieszkań w zabudowie szeregowej zostało zaprojektowanych z myślą o komforcie ich mieszkańców, funkcjonalności wnętrz i niskich kosztach użytkowania.

Projektanci zadbali o estetykę budynków i ich otoczenia, uwzględnili w projekcie materiały najwyższej jakości spełniające normy bezpieczeństwa, ochrony środowiska i izolacyjności cieplnej. Ściany zewnętrzne dwuwarstwowe posiadają wysoki wspólczynnik U =0,201 W/m2K.

Mieszkania dają ogromne możliwości aranżacji i wykończenia wnętrz według indywidualnych upodobań i potrzeb ich właścicieli. Otoczenie budynków pozwala na wypoczynek i rekreację.

Lokale znajdujące sie na parterze posiadają dostęp do prywatnego ogródka, który zagwarantuje wypoczynek, natomiast mieszkania znajdujące sie na piętrze posiadają duży wygodny balkon. Całość nieruchomości jest ogrodzona a wjazd zabezpieczony jest bramą automatyczną na pilota. Wszystko po to, by w Zakątku Skandynawskim mieszkało się wygodnie, bezpiecznie i przytulnie, w pięknym otoczeniu południowych przedmieść Rzeszowa.

Tu zamieszkasz z dala od miejskiego zgiełku...a jednocześnie tak blisko Centrum.

Budynek i działka

Budynek

Budynek mieszkalny w zabudowie szeregowej, niepodpiwniczony, piętrowy. Bryła budynku jest zwarta-tradycyjna, o urozmaiconej formie przestrzennej, dostosowana do otaczającej zabudowy oraz krajobrazu. Kolorystyka budynku spokojna w tonacji ciepłej. Budynek ma czytelną konstrukcję i klasyczny podział funkcji. Mieszkania zaopatrzone zostaną w ciepło z instalacji centralnego ogrzewania, każdy z własnego dwufunkcyjnego kotła gazowego. Zaopatrzenie w wodę z wodociągu miejskiego. Śmieci i odpady będą segregowane i gromadzone w odpowiednich pojemnikach w wygrodzonym miejscu znajdującym się na terenie działki inwestora. Zaprojektowany budynek, dzięki dobraniu przegród budowlanych o wartości współczynników przenikania ciepła poniżej wymaganych Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury zaliczyć można do energooszczędnych.

Mieszkania

Główne wejścia do mieszkania zaprojektowano od strony północno-wschodniej. Pojedynczy segment budynków dwulokalowych posiada na parterze wspólny wiatrołap. Mieszkania umieszczone na piętrze mają wejście dostępne z wiatrołapu poprzez indywidualne klatki schodowe.

  • Mieszkania na parterze z uwagi na funkcję podzielono na dwie strefy. W strefie dziennej znajdują się przedpokój, pomieszczenie gospodarcze, łazienka oraz pokój dzienny i kuchnia, strefę nocną stanowi pokój - sypialnia. Z pokoju dziennego prowadzi wyjście na ogród.
  • Mieszkania na piętrze z uwagi na funkcję podzielono na dwie strefy. W strefie dziennej znajdują się przedpokój, łazienka oraz pokój dzienny i kuchnia, strefę nocną stanowią pokoje - sypialnie. Z pokoju dziennego i sypialni prowadzi wyjście na duży balkon.

Działka

Dojazd do działki odbywa się z ulicy Zelwerowicza poprzez drogę wewnętrzną. Powierzchnia działki budowlanej objętej wnioskiem o pozw. na budowę wynosi 14arów. Na terenie inwestycji zaprojektowano miejsca postojowe, wykończone ażurowymi płytami betonowymi. W strefie przydomowej przewidziana jest nawierzchnia utwardzona , antypoślizgowa z bruku betonowego. W pozostałej części działki będzie zieleń niska, trawniki, oraz dwa drzewa iglaste.

Szczegóły techniczne

Budynek zaprojektowano w technologii tradycyjnej, murowanej ze stropem żelbetowym. Fundamenty i ściany fundamentowe żelbetowe, pozostała część budynku murowana, więźba dachowa drewniana. Układ konstrukcyjny stanowią ławy fundamentowe, ściany fundamentowe, ściany nośne w układzie mieszanym spięte wieńcem żelbetowym wzmocnione żelbetowymi rdzeniami, słupy żelbetowe, strop żelbetowy oparty na ścianach i podciągach. Dach w konstrukcji drewnianej, krokwiowej, częściowo dach płaski. Dach budynku zaprojektowano jako dwuspadowy o nachyleniu połaci głównej pod kątem 35°, kryty blachodachówką, na fragmentach dach płaski o nachyleniu 3,5% . Stolarka okienna i drzwiowa drewniana lub PCV. Zastosowano dodatkową izolację akustyczną na całej powierzchni ściany. Między segmentami zaprojektowano ściany oddzielenia przeciwpożarowego. Elewacje wykończono tynkiem oraz częściowo okładziną elewacyjną.

Więcej szczegółów technicznych


Kontakt
Biuro sprzedaży:
35-234 Rzeszów,
ul. Siemieńskiego 20/64,
tel. 737 462 416
882 715 127